Despre RICAP

RICAP (Programul de Asistență în Comercializarea Inovării din România) este primul program din România care sprijină invoatorii și antreprenorii cu tehnologii inovative să iasă pe piața internațională cu produsele lor.

RICAP răspunde la unele dintre cele mai mari provocări cu care se confruntă inovatorii: lipsa accesului la capital, a informațiilor despre piață și a conexiunilor la rețele internaționale de parteneri și investitori.

Mai multe detalii pe site-ul nostru: www.ricap.ro

Ce am făcut până acum

Programul este deja la a doua ediție care a demarat în octombrie 2014. În această perioadă, 15 inovatori lucrează alături de o echipă dedicată de mentori și advisori extraordinari într-un program de mentorat personalizat, pentru a dezvolta și implementa instrumente de comercializare: stretegii de intrare pe piață, strategii de comercializare, prezentari pentru clienti etc. Doi dintre inovatori vor fi selectați și vor participa la o vizită în Statele Unite, unde vor beneficia de întâlniri strategice cu potențiali investitori și parteneri.

Ce părere au avut primii participanți la RICAP și mentorii lor despre experiență, pe pagina de testimoniale.

Cum susținem inovatorii

RICAP susține atreprenorii inovatori în tehnologie cu:

  • mentorat personalizat cu specialiști din SUA și la nivel local
  • dezvoltarea de instrumente pentru comercializarea inovațiilor
  • oportunități de conectare la parteneri și investitori internaționali
  • acces la vasta rețea internațională adusă de Larta, mentori și advisori
  • testarea și validarea potențialului comercial al tehnologiei
  • acces nelimitat la resursele Larta, chiar și după terminarea programului

Cine suntem noi

poza rohit 2  Rohit Shukla, Fondator Larta Institute & Program Director RICAP, Larta Institute

Rohit Shukla este un leader și practician respectat pe zona de inovare, comercializare, precum și dezvoltarea economică bazată pe tehnologie. A consiliat guverne, organizații multilaterale, comunități și întreprinderi din întreaga lume. El a fost recent numit în Consiliul Consultativ Național pentru Inovație și Antreprenoriat din Statele Unite ale Americii.
Rolul său în crearea și dezvoltarea inițiativelor cu privire la programele de asistență în comercializare din cadrul agențiilor federale majore din SUA a dus la o creștere bine documentată a inovațiilor durabile, bazate pe piață din Statele Unite, ceea ce a determinat implicarea sa ca și consilier pentru guverne și instituții private.

La începutul carierei sale, a dezvoltat Parteneriatul California pentru Investiții în Tehnologie (CalTIP). Astfel, a condus un grup proeminent de directori executivi din companii Fortune 500 pe zona de electronice de apărare și industria aerospațială din SUA, printre asociații  săi numărându-se Peter Drucker, Bill Perry, Malcolm Currie, cât și alți vizionari.

El a creat și administrat primul program de ”defense adjustment”, derivat din consultanța politică pe care a furnizat-o Administrației Clinton.

poza 1 dragos  Dragoș Pîslaru, Program Director RICAP, CRIDL

Dragoș Pîslaru este un economist și analist român, cu experiență atât în domeniul academic, cât și în zona de consultanță.

A absolvit Academia de Studii Economice din București, este Alumni al Universității Harvard și a finalizat un Master la London School of Economics.
Ca expert pentru Centrul Român pentru Economie și  Director General al GEA Strategy & Consulting, el este implicat în mai multe proiecte referitoare la politicile europene, în special în ceea ce privește competitivitatea economică și avantajele competitive, dezvoltarea durabilă și motoare ale creșterii.
În ultimii ani, a devenit un susținător puternic al dezvoltării  antreprenoriatului în România, cu un accent pe industriile creative și tehnologii inovatoare, bazate C & D. În 2013, el a lansat RICAP, Programul de Asistență în Comercializarea Inovării din România, ca un program pentru îmbunătățirea antreprenoriatului tehnologic din România pentru piața globală.

Parteneri

(RICAP) este rezultatul unui parteneriat între Centrul Român pentru Inovație în Dezvoltare Locală și Larta Insitute, din Los Angeles, USA. Programul este finanțat de Romanian-American Foundation și implementat cu sprijinul GEA Strategy & Consulting.

Programul este construit pe modelul dezvoltat de Larta Institute și implementat cu succes de 20 de ani în 17 țări, susținând aproximati 9.700 de inovatori să își atingă obiectivele de comercializare.

 

—————

www.ricap.ro
www.larta.org
www.cridl.org
www.geaconsulting.ro

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>